مدیریت سرویس ها در میکروتیک

2020-12-14

در این مقاله از سری مقالات آموزش کاربردی میکروتیک در خدمت شما عزیزان هستیم با مبحث آموزشی مدیریت سرویس ها در میکروتیک همراه ما باشید.

Downgrade Package

چنانچه می خواهید نسخه ی سیستم عامل میکروتیک را به نسخه ی قدیمی تر برگردانید، به این صورت عمل کنید:

ابتدا از منوی اصلی گزینه ی files را انتخاب کرده و فایل های package مورد نظر را به پنجره ی file list انتقال دهید.

سپس از منوی اصلی، گزینه ی system و از زیر منوی باز شده گزینه ی package را انتخاب کرده، در پنجره ی package list بر روی Downgrade کلیک نمایید و سپس سیستم را Restart کنید.

mikrotik

مدیریت سرویس های میکروتیک

برای اتصال به مسیریاب میکروتیک سرویس های  مختلفی وجود دارد. به چند دلیل باید سرویس های میکروتیک را تغییر دهیم.

۱) ایجاد محدودیت برای سرویس های دسترسی به مسیریاب به دلیل مدیریت منابع سخت افزاری (CPU RAM)

2) ایجاد امنیت مسیریاب میکروتیک. برای مثال، چنانچه می خواهید هیچ کس نتواند از طریق سرویس خاصی به مسیریاب متصل شود، آن سرویس ها را غیرفعال کنید و یا اینکه پورت پیش فرض آن را تغییر دهید. همچنین برای تامین امنیت مسیریاب می توان براساس آدرس IP، کلاینت هایی که می توانند با سرویس خاصی به مسیریاب متصل شوند را محدود کرد.

برای نمایش و تغییر در مشخصه های این سرویس ها از منوی اصلی گزینه ی IP و از زیرمنوی باز شده گزینه ی services را انتخاب می کنیم.

سرویس ها

برای اعمال تغییر ها برای هر سرویس روی آن دوباره کلیک کنید و در پنجره ی IP Service از قسمت Port شماره پورت سرویس مدنظر را تغییر دهید. همچنین می توانید در قسمت Availble Form آدرس IP مربوط به سیستم هایی که از طریق سرویس خاصی اجازه اتصال به میکروتیک را دارند، مشخص کنید.

میکروتیک

تغییر مشخصه های سرویس های میکروتیک از طریق محیط دستوری

تغییر مشخصه های سرویس ها از طریق محیط دستوری به این ترتیب است:

[admin@Mikro Tik]>ip service set winbox port=8888

نکته

چنانچه پورت WinBox تغییر داده شود برای اتصال به آن، آدرس IP را در قسمت Connect To از پنجره ی WinBox به این صورت وارد می کنیم: 

[IP Address]:[Newport]

mikrotik

در تصویر نشان داده شده است که می خواهیم به مسیریاب با آدرس ۱۹۲٫۱۶۸٫۸۸٫۱ از طریق پورت ۸۸۸ متصل شویم.

مدیریت تنظیمات backup در مسیریاب میکروتیک 

برای تهیه نسخه ی پشتیبان از تنظیمات مسیریاب میکروتیک دو روش وجود دارد:

۱) Binary Backup

2)Export Files

Binary Backup

برای انجام این نوع Backup، از نرم افزار Winbox از منوی اصلی گزینه ی files را انتخاب کرده و در پنجره ی File List بر روی گزینه ی Backup کلیک می کنیم. پس از اتمام فرایند ایجاد پشتیبان فایل نسخه پشتیبان با پسوند Backup در پنجره ی File List ذخیره می شود.

نکته

هنگام تهیه ی نسخه ی پشتیبان به این روش، چنانچه Dont Encrypt را به حالت انتخاب در آورید، اطلاعات رمزنگاری نمی شوند و می توانید آنها را مشاهده کنید. این توانایی در نسخه های قدیمی RouterOS میکروتیک وجود ندارد.

mikrotik

نکته

نام گذاری این نوع Backup به این صورت است که ابتدا نام مسیریاب آورده می شود و در ادامه تاریخ و ساعت تهیه Backup گذاشته می شود که این نام را می توان در حین انجام عملیات ایجاد پشتیبان تغییر داد.

برای انجام این نوع Backup در محیط دستوری، از دستور زیر استفاده می کنیم:

 

[admin@Mikro Tik]>system backup seve namen=test

 

با استفاده از دستور زیر می توان فایل های موجود روی مسیریاب میکروتیک را مشاهده کرد:

#   [admin@Mikro Tik>files print

0    NAME TYPE SIZE CREATION-TIMe

Test.backup   backup   ۴۸۰٫۰kib      /۱۷/۲۰۱۷   ۱۱:۱۰:۳۶

Test.backup 248.0kib    jul/7/2017   ۱۱:۱۰:۳۶

سرویس های میکروتیک Restore Backup

برای Restore کردن این نوع Backup از طریق نرم افزار WinBox، از منوی اصلی گزینه ی files را انتخاب کرده و در پنجره ی file list، فایل Backup موردنظر را انتخاب کرده و بر روی گزینه ی Restore کلیک می کنیم.

چنانچه هنگام تهیه ی Backup بر روی این فایل رمز عبور گذاشته شده باشد، در پنجره Restore رمز مورد نظر را وارد می کنیم.

نحوه restor کردن در مسیریاب

برای Restore کردن فایل Backup از طریق محیط دستوری، از دستور زیر استفاده می شود:

 

[admin@Micro Tik]>system backup load name=test

Restore and reboot?[Y/N]:

ویژگی های این نوع Backup به این شرح است:

  • از کل سیستم نسخه ی پشتیبان تهیه می شود و امکان تهیه ی Backup از قسمت خاصی از مسیریاب وجود ندارد.
  • رمز عبور کاربران در این نوع Backup حفظ می شود.
  • بر روی فایل نهایی می توان رمز عبور قرار داد تا هنگام Restore کردن این Backup، رمز عبور پرسیده شود.
  • برای برگرداندن نسخه ی پشتیبان از همین مسیر استفاده می شود. به این صورت که در پنجره ی File List بر روی عبارت Restore کلیک کرده و فایل Backup را به آن معرفی می کنیم.
  • این نوع Backup قابل ویرایش نیست.

در صورت هرگونه مشاوره فنی در خصوص کانفیگ و راه اندازی اولیه تجهیزات این کمپانی و سیسکو می توانید با کارشناسان ما در واحد پاسخگویی در ارتباط باشید.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    سبد خرید