آموزش کاربردی میکروتیک | MTCNA

2020-09-20

در این جلسه در خدمت شما عزیزان هستیم با  آموزش کاربردی میکروتیک همراه ما باشید. 

معرفی میکروتیک 

میکروتیک نام تجاری شرکتی است که در کشور Latvia (شرق اروپا) فعالیت می کند. این شرکت تولید کننده تجهیزاتی است که اغلب به همین نام خوانده می شود. 

کمپانی میکروتیک در سال ۱۹۹۵ با فروش مسیریاب های Wireless فعالیت خود را شروع کرد و به دلیل استقبال کاربران، سیستم عاملی با نام Mikrotik RouterOs را ارائه نمود. 

شرکت میکروتیک تجهیزات سخت افزاری خود را RouterBoard نام گذاری کرده است.

RoterOS چیست؟

RouterOS یک سیستم عامل بر پایه کرنل لینوکس است که بر روی کامپیوتر های شخصی نصب شده و مورد استفاده قرار می گیرد. 

این سیستم عامل روی سخت افزار میکروتیک که به نام routerOS شناخته می شود به صورت پیش فرض نصب شده است. 

میکروتیک از تمام اینترفیس های شناخته شده مانند Ethernet، SFP، USB، PCI، MiniPCI، Mini PCI Express، ComPort، MicroSD اسلات مربوط به سیم کارت و به طور کلی تمام interface هایی که برای ارتباط با دستگاه های دیگر مورد نیاز است، پشتیبانی می کند. 

چنانچه سیستم عامل RouterOS بر روی سیستم نصب شده باشد، به راحتی می توان به آن درایور های مورد نیاز را اضافه کرد، اما برای اضافه کردن درایور به Router os موجود بر روی RouterBoard ها تنها باید از درایور هایی که در سایت MIKROTIK وجود دارد استفاده شود. با رجوع به آدرس زیر می توانید از فهرست این درایور ها مطلع شوید:

 

http:// wiki.mikrotik.com/wiki/manual:Driver_list

 

RouterOS تمام ویژگی های مورد نیاز یک سرویس دهنده خدمات اینترنت یا مدیران شبکه ها را دارد.

ویژگی های اساسی سیستم عامل میکروتیک

ویژگی های اساسی این سیستم عامل به شرح زیر است:

  1. routing: میکروتیک را می توان به عنوان یک مسیریاب قوی در شبکه مورد استفاده قرار داد که از سرعت بوت بالا و عملکرد خودکار بدون نیاز به هیچ گونه login یا استارت کردن هر نوع سرویس، برخوردار است. 
  2. firewall: میکروتیک را می توان به عنوان فایروال در شبکه مورد استفاده قرار داد. فایروال میکروتیک در یک قسمت می تواند لایه ی دوم مدل OSI و در قسمت دیگر هم لایه ی سوم تا هفتم مربوط به مدل OSI را مدیریت کند. 
  3. BandWidth Management: در میکروتیک الگوریتم های کنترل های پهنای باند متنوع و پرقدرتی وجود دارد. 
  4. wireless: در این مبحث علاوه بر پروتکل های موجود برای بقیه دستگاه ها دو پروتکل nstream و nv2 را مختص دستگاه های میکروتیک به وجود آورده که در شبکه مورد استفاده قرارا می گیرد. 
  5. سرویس های دیگر مانندHOTSPOT ، vpnsERVER ،dhcp Server و موارد دیگر قابل پیاده سازی و استفاده است. 

در صورت هرگونه مشاوره فنی در خصوص کانفیگ و راه اندازی اولیه تجهیزات این کمپانی و سیسکو می توانید با کارشناسان ما در واحد پاسخگویی در ارتباط باشید.

این مقاله ادامه دارد ….

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید