سرویس DHCP در میکروتیک

2020-12-30

در این مقاله از سری مقالات آموزش کاربردی میکروتیک در خدمت شما عزیزان هستیم با مبحث آموزشی راه اندازی و آشنایی با سرویس DHCP در میکروتیک همراه ما باشید.

پروتکل DHCP

پروتکل DHCP برای انتساب تنظیمات شبکه مانند IP ،Netmask ،Router ،DNS و … به صورت خودکار به دستگاه های لایه ی سه موجود در شبکه به کار می رود. فرایند دریافت تنظیمات شبکه از DHCP Server در ادامه معرفی شده است. 

مرحله ۱: زمانی که کامپیوتری در شبکه قرار می گیرد یک بسته به اسم Dhcp Diccovery که برای یافتن Dhcp Server است را در کل شبکه BroadCast می کند. 

مرحله۲: DHCP Server های موجود در شبکه تنظیمات شبکه را در قالب بسته ای به اسم DHCP Offer به کلاینت مذکور پیشنهاد می دهند.

مرحله ۳: کلاینت، اولین بسته ی DHCP Offer را که به سمت آن آمده است، می پذیر دو بسته DHCP Request که شامل درخواست تنظیمات شبکه از همان DHCP Server است را در کل شبکه Broadcast می کند. 

مرحله۴: تمامی DHCP Server ها بسته Request را دریافت می کنند، اما تنها آن سروری که کلاینت بسته ی Offer آن را پذیرفته است، تنظیمات را در قالب بسته ای به عنوان DHCP-ACK برای کلاینت ارسال می کند و از این رو، سرور مورد نظر تایید می کند که IP پیشنهادی را به کلاینت اختصاص داده است. چنانچه به هر دلیل این IP به کلاینت تخصیص داده نشود، یک بسته با عنوان DHCP-NACK به کلاینت برگشت داده می شود. 

تنظیمات DHCP Server از طریق محیط گرافیکی 

برای تبدیل مسیریاب میکروتیک به DHCP Server به این صورت عمل می کنیم:

از طریق نرم افزار Winbox از منوی اصلی گزینه IP و از زیر منوی باز شده گزینه DHCP Server را انتخاب می کنیم تا به سرویس dhcp دسترسی داشته باشیم. در پنجره DHCP Server سربرگ DHCP Setup کلیک می کنیم تا پنجره DHCP Setup نشان داده شود. 

در ادامه، کارت شبکه ای از مسیریاب را که متصل به LAN است، انتخاب می کنیم. این کارت شبکه باید دارای آدرس IP باشد. سپس، بر روی گزینه ی Next کلیک می کنیم.

در این مرحله محدوده آدرس های IP تنظیم شده بر روی کارت شبکه نشان داده می شود.

نکته: چنانچه چندین آدرس IP بر روی کارت شبکه تنظیم شده باشد و بخواهید از یکی از آن محدوده ها برای تنظیمات DHCP به کلاینت ها استفاده کنید، بهتر است که در پارامتر DHCP Address Space محدوده ی مورد نظر را وارد نمایید.

در این مرحله Gateway مورد نیاز برای کلاینت ها را مشخص می کنیم. 

در این مرحله محدوده IP هایی که می خواهیم به کلاینت ها انتساب داده شوند را مشخص می کنیم. در این مثال ip های از ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۲۱ تا ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۲۴ از محدوده ip ها جداشده اند و به سیستم ها انتساب داده نمی شوند.

در این مرحله آدرس DNS Server را برای انجام تنظیمات کارت شبکه کلاینت ها وارد می کنیم.

 در مرحله بعد، مدت زمانی که IP DHCP Server معتبر هستند را می توان مشخص کرد. این مدت زمان به صورت پیش فرض سه روز در نظر گرفته شده است. 

درصورت هر گونه مشاوره در خصوص راه اندازی و کانفیگ تجهیزات میکروتیک  و سرویس dhcp می توانید با همکاران ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشید. 

ادامه دارد… 

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید