استاندارد وایرلس ۸۰۲٫۱۱ چیست ؟ انواع استاندار های شبکه های بی سیم

2021-02-09

استاندارد وایرلس ۸۰۲٫۱۱ چیست؟ استاندارد ۸۰۲٫۱۱ چه کاربردی دارد؟ منظور از باند فرکانسی و پهنای باند کانال چیست؟ باند فرکانسی چه ارتباطی با پهنای باند دارد؟

همراه آیفوم باشید تا به سوالاتی که در ذهن تان هست پاسخ دهید.

استاندارد وایرلس ۸۰۲٫۱۱ چیست ؟ انواع استاندار های شبکه های بی سیم

استاندار وایرلس ۸۰۲٫۱۱ چگونه کار می کند؟

این استاندارد از طرف موسسه IEEE برای تعریف مشخصه های بی سیم ارائه شده است. از مشخصات این استاندارد می توان به انتقال داده ها به صورت Fram نام برد.

برای انتقال داده از استاندارد ۸۰۲٫۱۱ داده ها به شکل Frame در می آیند؛ به نحوی که در هر زمان یک Frame منتقل می شود و پس از ارسال آن، از سمت گیرنده یک بسته تایید به نام ACK به فرستنده برگشت داده می شود و پس از دریافت ACK فرستنده اقدام به ارسال Frame بعدی می کند. 

انواع استاندار های ۸۰۲٫۱۱

استاندارد ۸۰۲٫۱۱ بر اساس فرکانس مورد استفاده و میزان پهنای باند به چند دسته تقسیم می شود. 

استاندارد وایرلس ۸۰۲٫۱۱ چیست ؟ انواع استاندار های شبکه های بی سیم

باند فرکانسی با پهنای باند کانال چه تفاوتی دارد؟

باند فرکانس: تعداد اتفاقات تکراری در واحد ثانیه فرکانس است که بر مبنای هرتز می باشد. برای مثال، فرکانس ۵GHz (G به معنای گیگ و هرگیگ، یک میلیارد است) به این معنی است که در هر ثانیه پنج میلیارد بار میدان موج تغییر می کند.

مثال: استاندارد ۸۰۲٫۱۱b که بر روی باند فرکانسی ۲٫۴GHz کار می کند، می تواند با عرض کانال ۲GHz داده را با سرعت ۱۱Mps منتقل کند.

پهنای باند کانال: هر باند فرکانسی به کانال های مختلفی تقسیم بندی می شود، تا امکان انتقال داده در آن کانال وجود داشته باشد. میزان عرض این کانال ها در پارامتر channal Width مشخص می شود و تعیین کننده ی طیفی است که فرستنده می تواند سیگنال خود را در آن بازه ارسال کند.

نکته :

انتخاب کانال فرکانسی مناسب به وسیله ی فرستنده (اکسس پوینت) انجام می شود و نیازی به تنظیم آن در سمت گیرنده نیست و گیرنده به صورت خودکار با فرستنده هماهنگ می شود.

عرض کانال با پهنای باند چه ارتباطی دارد؟

عرض کانال با پهنای باند رابطه ی مستقیمی دارد. هرچه عرض کانال بیشتر باشد، میزان داده بیشتری می تواند از آن عبور کن، اما میزان پوشش دهی کمتر می شود و هرچه عرض کانال کمتر باشد، میزان داده کمتری می تواند در لحظه از آن عبور کند، اما پوشش دهی بیشتری را دارد. 

بنابراین در محیط هایی که تعداد اکسس پوینت ها زیاد است بهتر است عرض کانال کوچکتر استفاده شود؛ چرا که در غیر این صورت بر اثر تداخل سیگنال با بقیه ی اکسس پوینت ها، کیفیت سیگنال کاهش پیدا می کند.

استاندارد ۸۰۲٫۱۱n بر روی هر دو باند فرکانسی ۲٫۴GHz و ۵GHz کار می کند؛ به این معنی که چنانچه در مشخصات دستگاهی قید شده باشد که در باند فرکانسی ۲٫۴GHz کار می کند و یا دستگاه دیگری که در باند فرکانسی ۵GHz کار می کند، هر دو می توانند از استاندارد ۸۰۲٫۱۱n استفاده کنند.

استاندارد وایرلس ۸۰۲٫۱۱ چیست ؟ انواع استاندار های شبکه های بی سیم

سرعت انتقال داده در استاندارد ۸۰۲٫۱۱

سرعت انتقال داده در این استاندارد بستگی به تعداد آنتن های نصب شده بر روی دستگاه دارد.

حداکثر سرعت انتقال داده در دستگاهی با یک آنتن ۱۵۰Mbps است. چنانچه دستگاه دارای دو آنتن باشد، این سرعت به ۳۰۰Mbps افزایش می یابد. همچنین دستگاهی با سه آنتن به میزان ۴۵۰Mbps سرعت انتقال داده دارد و در نهایت دستگاهی با چهار آنتن دارای سرعت ۶۰۰Mbps برای انتقال داده هاست.

در استاندارد ۸۰۲٫۱۱n ابتدا از عرض کانال ۲۰MHz استفاده می شودو زمانی که کاربران زیادی از لینک استفاده می کنند و به اصطلاح Load زیادی بر روی آن باشد، عرض کانال افزایش پیدا می کند و از عرض کانال  ۴۰MHz استفاده می شود.

دستگاه های وایرلس میکروتیک در چه باند فرکانسی کار می کنند؟

دستگاه های وایرلس میکروتیک هر دو باند فرکانسی ۵ GHz و ۲GHz را تحت پوشش قرار می دهند. اغلب از باند فرکانسی ۲٫۴GHz در مصارف داخل ساختمان یا به اصطلاح Indoor استفاده می شود؛ چرا که طول سیگنال کمتر است و این مساله باعث می شود ضریب نفوذ بیشتر و بنابراین پوشش بهتری را داشته باشیم. از باند فرکانسی ۵GHz نیز برای لینک های خارج از ساختمان یا به اصطلاح Outdoor استفاده می شود. 

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید