3519 448 903 98+

شبکه های اجتماعی

5050 3150 051

کارشناسان فروش

شنبه تا پنجشنبه

08:00 الی 16:30

پروتکل ARP چیست ؟ قابلیت ها و کاربرد آن در میکروتیک

آیفوم: در این مقاله از سری مقالات آموزش کاربردی میکروتیک در خدمت شما عزیزان هستیم با مبحث آشنایی با پروتکل ARP و کاربرد و قابلیت های آن در روتربرد های میکروتیک همراه ما باشید.

پروتکل ARP چیست ؟ 

برای کنترل شبکه در لایه ی دو از پروتکل ARP استفاده می شود. 

در هر دستگاه موجود در شبکه جدولی به نام ARPTABEL وجود دارد که در این جدول آدرس آی پی به همراه آدرس فیزیکی متناظر با آن آی پی ، مربوط به تمام دستگاه هایی که به صورت مستقیم با ان در ارتباط است. نگهداری می شود. 

این اطلاعات بع صورت خودکار در جدول ARP اضافه می شود. 

در این مثال جدول ARP192.168.10.5 نشان داده شده است. 

 

:\> arp -a

Interface:192.168.10.5 .—0x3

Internet Address    Physical Address  Type

192.168.10.1 

 e6-f2-a2-e3-11

daynamik

 

 

در این تصویر نشان داده شده است که این کلاینت با یک سیستم دیگر با ادرس 192.168.10.1 در ارتباط  است. 

نحوه کار پروتکل ARPبه چه صورت است ؟ 

در ابتدا برای ارتباط با سیستم مقصد، کلاینت بسته ای را به نام ARP Pequest در شبکه به صورت Broadcast ارسال می کند تا با استفاده از ان Mac Address متناظر با آدرش IP سیستم مقصد شناسایی شود. برای مثال، سیستمس با نام HOST A نیاز به برقراری با سیستمی دارد که آدرس IP ان 192.168.10.100 است. 

بسته ARP Request به وسیله تمام سیستم ها دریافت می شود و هر سیستمی که دارای آدرس IP خواسته شده باشد، MacAddress خود را درون بسته ای با نام ARP Reply قرار داده و به سیستم فرستنده پاسخ می دهد.

Static ARP Table

رکورد های جدول ARP به صورت داینامیک ایجاد می شوند. برای تامین امنیت ARP Table رکوردهای این جدول را می توان به صورت استاتیک ایجاد کرد. 

برای افزودن رکوردهای ARP Table به صورت دستی از طریق نرم افزار Winbox از منوی اصلی گزینه IP  و از زیر منوی باز شده گزینه ی ARP را انتخاب می کنیم. 

 

در پنجره ی ARP List فهرست اطلاعاتی که به صورت  داینامیک به این جدول اضافه شده است ، دیده می شود. چنانچه بخواهیم رکورد هایی که به صورت خودکار در جدول ARP به وجود آمده اند را Static کنیم، بر روی رکورد مد نظر کلیک راست می کنیم و گزینه ی Make Static را انتخاب می کنیم.

برای افزودن اطلاعات به صورت static در پنجره  ARP List بر روی علامت + کلیک می کنیم تا پنجره  New ARP  باز شود. 

 

 

در این پنجره ادرس IP و آدرس فیزیکی مربوط به هر سیستم و نام کارت شبکه ای که از طریق آن با سیستم ارتباط برقرار شده است را وارد می کنیم.

 

انواع حالت های ARP

برای تعیین نحوه ی  کار ARP، حالت های مختلفی وجود دارد که این حالت های مختلف به سیستم عامل نشان می دهد که ARP چگونه کار می کند. این مواد را که بر روی هر کارت شبکه می توان اعمال کرد به شرح زیر است:

Enabled

این حالت  به صورت پیش فرض برای پارامتر ARP بر روی کارت های شبکه تنظیم شده است با انتخاب این حالت، به تمام درخواست های ARP پاسخ داده می شود و داده های مورد نیاز به صورت خودکار در ARP Table قرار می گیرد. 

Disabled

این حالت میکروتیک با محیط شبکه هیچ گونه تعاملی از نظر پروتکل ARP ندارد و در نتیجه  از طریق LAN قابل دسترسی نیست و فقط در فرایند های لایه  یه به بعد کار می کند. 

Proxy-APR

در این حالت مسیریاب آدرس فیزیکی خود را به جای آدرس فیزیکی فرستنده قرار می دهد، به طوری که گیرنده جواب بسته ARP را به بسته ی مسیریاب می فرستد. Proxy-ARP بیشتر در پروژه های Point-to-Point استفاده می شود.

Reply-only

در این حالت مسیریاب فقط به درخواست هایی که رکورد ARP مربوط به آنها به صورت استاتیک در ARP Table وجود دارد، پاسخ می دهد.

در صورت نیاز به هر گونه نصب و راه اندازی تجهیزات میکروتیک می توانید باهمکارن ما در بخش فنی در تماس باشید.

فروشگاه اینترنتی ما، با هدف تامین تجهیزات شبکه و فیبرنوری در خدمت شماست .

عناوین سایر مطالب

ما را دنبال کنید!

در خبرنامه دو هفته‌ای ما از آخرین مطالب ما و بهترین نکات آموزشی مطلع شوید